Algemeen

REMONDIS en Morssinkhof Plastics werken samen aan een gesloten materiaalkringloop, zogeheten ‘closed loops’, voor drankverpakkingen. Met het oog op de eis van de Europese Commissie voor een hoger aandeel recycling in alle PET-drankflessen (25 procent tegen 2025), investeren de twee familiebedrijven in nieuwe verwerkingscapaciteiten.

In Zeitz start REMONDIS deze maand opnieuw met een uitbreidingsfase van zijn verwerkingsfabriek voor PET-flessen uit het eenmalige statiegeldsysteem. In Markranstädt produceert Morssinkhof Plastics vanaf januari 2021 regranulaten in een nieuwe voorbereidingsfabriek met behulp van het eigen succesvolle MOPET®-proces.

REMONDIS is een van ‘s werelds grootste dienstverleners op het gebied van recycling, diensten en water. De toonaangevende dienstverlener in het Duitse eenmalige statiegeldsysteem heeft op meerdere locaties sorteer- en extrusiesystemen voor kunststofverpakkingen. Morssinkhof Plastics is een leider in de productie van hoogwaardige plastic recyclaten en heeft als een van de grootste producenten in Europa meerdere verwerkingsfabrieken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven