Algemeen

Stichting ITdonations heeft in 2018 een recordbedrag van 414.000 euro aan donaties ingezameld. Dit is gerealiseerd door het afvoeren van oude IT-apparatuur en de restwaarde hiervan te doneren aan goede doelen. Claudia Vink van Stichting ITdonations: “Het is fantastisch om te zien hoe enthousiast en bereidwillig organisaties zijn om een goed doel te steunen. Je hoort steeds vaker dat mensen niet zo snel meer voor elkaar klaarstaan. Juist daarom is het mooi om te zien dat het ook anders kan.”

Sinds 2007 zamelt ITdonations geld in door de restwaarde van afgevoerde IT-apparatuur te doneren aan goede doelen. In totaal werd al meer dan twee miljoen euro gedoneerd, onder meer door bedrijven als TomTom, Rituals, FrieslandCampina en het St. Antonius Ziekenhuis. Leon Wildner, hoofd ICT Services St. Antonius Ziekenhuis: “ITdonations voert onze oude IT-apparatuur op een honderd procent veilige manier af. Bijkomend voordeel is dat we de restwaarde aan een goed doel kunnen schenken. In ons geval is dat onderzoek naar hart-, long- en vaatziekten en kanker.”

Goede doelen die donaties ontvangen zijn onder meer War Child, Johan Cruyff Foundation, Stichting ALS en KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij). Frits Hirschstein, directeur KiKa: “Wij zetten ons in voor de genezing en een ‘vriendelijkere’ behandeling van kinderkanker. Via ITdonations komen we daar steeds dichterbij, een mooi initiatief!”

https://mvonederland.nl/nieuws/itdonations-realiseert-recordbedrag-aan-donaties

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven