Algemeen

Ioniqa PET Upcycling is verkozen tot Nationaal Icoon. Het bedrijf bedacht een chemische recycling-methode voor PET-afval, dat hiermee eindeloos kan worden gerecycled. De verkiezing betekent een flinke steun in de rug van de overheid.

In totaal werden drie bedrijven verkozen tot nationaal icoon. Mona Keijzer (CDA), staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, maakte de winnaars bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door. De prijs is bestemd voor Nederlandse innovaties, die zowel wereldwijde problemen oplossen als bijdragen aan de Nederlandse economie.

Als nationaal icoon krijgt Ioniqa staatssecretaris Stientje van Veldhoven als ambassadeur. Op die manier probeert het kabinet Ioniqa een extra groot netwerk en internationaal podium te bieden. Verder krijgt het Eindhovense bedrijf een op maat gemaakt ondersteuningsprogramma.

Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseren de competitie. De andere winnaars zijn Inreda Diabetic uit Goor, dat een kunstalvleesklier voor mensen met diabetes ontwikkelde en Hiberband uit Amsterdam, dat een satellietnetwerk voor Internet of Things aanlegt.

1 reactie op “Ioniqa PET Upcycling verkozen tot Nationaal Icoon

  1. Marco Brons schreef:

    Ioniqa gefeliciteerd met dit succes. Hoe meer van deze initiatieven hoe beter.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven