Algemeen

De Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) gaat de norm handhaven voor het recyclen van glas. Dit kan gebeuren door onder meer te dreigen met een boete, zei staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat) in de Tweede Kamer. De verpakkingsindustrie moet negentig procent van het glas hergebruiken. Die norm wordt al jaren niet gehaald, maar het percentage stijgt wel. Het ligt inmiddels op 86.

De ILT heeft de afgelopen jaren niet gehandhaafd op de norm. De Raad van State oordeelde eerder deze maand dat dat wel moet. De zaak was aangespannen door milieuorganisaties. Christine Teunissen van de Partij van de Dieren pleitte ook voor statiegeld op wegwerpglas om de norm te halen. “De producenten hebben lang genoeg tijd gehad”, zei ze. De staatssecretaris ziet niets in het ‘optuigen van een heel nieuw systeem’ voor statiegeld om de laatste procenten te halen.

1 reactie op “Inspectie handhaaft norm glasrecycling

  1. Theo Mensen schreef:

    “Die norm wordt al jaren niet gehaald, maar het percentage stijgt wel. Het ligt inmiddels op 86.”, aldus deze publicatie. Best heel erg knap om dat percentage te berekenen, toch? Mijn vragen:
    Hoe stellen we zoiets vast?
    Hoe en door wie worden dit soort percentages “hergebruik” berekend?

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven