Algemeen
De awardwinnaars van 2022. Foto: PRAE

Recyclers en fabrikanten van recyclingmachines worden uitgenodigd om in te schrijven voor de Plastics Recycling Awards Europe 2023. Bedrijven als Coolrec, Dutchfiets en Brabantia werden al eens genomineerd of gingen met de winst naar huis.

Er zijn in totaal zeven categorieën waarin prijzen te verdienen zijn: Automotive, Electrical or Electronic Product; Building & Construction Product; Household & Leisure Product; Plastic Packaging Product; Product Technology Innovation; Recycling Machinery Innovation; en Plastics Recycling Ambassador.

De inschrijving is open voor merkeigenaren, fabrikanten, detailhandelaren, productontwerpers, producenten en ontwerpers van verpakkingen, leveranciers van grondstoffen, fabrikanten van kunststofrecyclingsmachines en leveranciers van gerecycleerde kunststofproducten uit de hele waardeketen. De producten die genomineerd worden dienen wel te voldoen aan enkele voorwaarden, zo moet het ontworpen, ontwikkeld of geproduceerd zijn in Europa, het moet minimaal 50 procent gerecycled materiaal bevatten en ze moeten recyclebaar zijn.

De sluitingsdatum voor inzendingen is dinsdag 20 december 2022. De finalisten op de shortlist zullen te zien zijn op de Plastics Recycling Show Europe (PRSE) die op 10 en 11 mei 2023 plaatsvindt in de RAI in Amsterdam. Op de tweede dag krijgen de winnaars van de zeven categorieën hun prijs uitgereikt.