Ga naar hoofdinhoud

Ingebouwde slimheid verbetert smeerprestaties.

Bij veel installaties zijn er smeerpunten waarbij het niet zinvol is om deze aan te sluiten op een centraal smeersysteem.
Het gaat bijvoorbeeld om moeilijk bereikbare en verafgelegen smeerpunten en plaatsen waar geen netvoeding voorhanden is.

Een goede oplossing voor deze situaties is een batterij-gevoede smeerpomp. Een voorbeeld is een door een stand-alone batterij gevoed elektromechanisch smeersysteem, genaamd de Pulsarlube. De Pulsarlube is een gesloten unit is geschikt voor vochtige, stoffige en corrosieve omgevingen en levert een uniek hoge uitgangsdruk van maar liefst 50-60 Bar !

De unit heeft een inhoud van 250 cm³ in de vorm van een vervangbare cartridge en kan smeerpunten bedienen die tot 4 meter verwijderd zijn. Een ingebouwde, eenvoudig vervangbare lithium batterij zorgt voor de voeding van de pompmotor, de geïntegreerde elektronische besturingseenheid en het LCD scherm. Smeerparameters zoals smeerinterval, smeerhoeveelheid en de controle-indicaties worden in het geheugen van de besturing vastgelegd en weergegeven op het LCD scherm. Door zijn hoge werkdruk kan de Pulsarlube gebruikt worden in combinatie met een progressieve verdeler, die het smeermiddel over maximaal 10 punten verdeelt. Er zijn twee soorten servicepacks verkrijgbaar, één met universeel Dratag EP2 en één met een foodgrade USDA H1 keur vet. Een service pack bestaat uit een vetvulling van 250 cm³ een batterij en een beschermhoes tbv het LCD scherm. Voor inlichtingen, bel of mail AMBI.