Ga naar hoofdinhoud

Indaver breidt verder uit in het Verenigd Koninkrijk

Foto's: Indaver

Recycler Indaver neemt de Engelse chemisch recycler BIP Chemical Holdings en BIP Environmental Ltd. over.  Het Engelse recyclingbedrijf houdt zich bezig met het recyclen van oplosmiddelen (solventen) voor klanten uit de chemische en de farmaceutische industrie. De 75 medewerkers van het bedrijf gaan mee in de overname.

BIP Chemical Holdings is volgens Indaver jaarlijks goed voor een omzet van ruim 14 miljoen euro (12 miljoen Britse pond). Het bedrijf is gevestigd in Middlewich, ten Zuiden van Manchester, en beschikt over een installatie voor het terugwinnen van oplosmiddelen en een transfer station. De installatie voor het terugwinnen van de oplosmiddelen heeft een capaciteit van ongeveer 30.000 ton. Op transfer station heeft het bedrijf een vergunning voor het opslaan van 30.000 ton verpakt gevaarlijk afval. Het bedrijf beschikt over vier laboratoria.

Bart Goethals, directeur Industrial Waste Services Indaver, zegt: “Indaver wil grondstoffen in de keten houden. De overname van BIP Chemical Holdings past in onze strategie om waarde te creëren uit afval. De gerecyclede solventen zijn waardevolle grondstoffen voor de industrie. Samen met de 75 collega’s van BIP Chemical Holdings bieden we onze klanten uit de chemische en farmaceutische industrie een duurzame oplossing. Zo timmeren we verder aan de weg van de circulaire economie.”

Lees ook: