Ga naar hoofdinhoud

In Memoriam – matrasrecycler Nanne Fioole

Op maandag 8 mei is Nanne Fioole op 73-jarige leeftijd overleden. Hij was al geruime tijd ziek en de mogelijkheid op genezing was niet meer aanwezig.

Hij werd op 9 oktober 1949 als zoon van de dorpssmid in Nieuwerbrug aan den Rijn geboren. Een groot deel van zijn leven is hij als zeer innovatieve ondernemer actief geweest in de recyclingbranche. Diverse stromen werden door zijn bedrijven verwerkt, waarbij zijn grootste succes toch wel het recyclen en circulair verwerken van matrassen was. Een wereldprimeur. Alle materialen worden hergebruikt.

De bedrijven van Retourmatras verwerken inmiddels jaarlijks zo’n 750.000 – en wellicht al meer – gebruikte matrassen per jaar. Het leverde hem de titel ‘De Maestro van de matrassen op.’ Hij verkocht zijn bedrijven en afgelopen december nam hij afscheid van zijn Retourmatras.

Nanne was overigens ook medebedenker en oprichter van de bekende Recyclingbeurs in Gorinchem. De recyclingmarkt verliest in hem een sympathiek en alom gewaardeerd icoon.

Persoonlijk verlies ik met hem ook een goede vriend. Ooit zei hij tegen mij: ‘Henk. As je de tijd kunt recyclen, bel mij dan direct.’ Dat is helaas niet gelukt, Nanne. Wij wensen zijn echtgenote en verdere familie alle sterkte bij dit grote verlies.

Henk Meinen

Oud-hoofdredacteur Recycling Magazine Benelux


Voor Recycling Magazine Benelux van november 2022 werd Nanne nog geïnterviewd over zijn afscheid van Retourmatras.

Eén reactie op “In Memoriam – matrasrecycler Nanne Fioole

  • Nanne ik zal je oprecht missen wat hebben we uren gefilosofeerd hoe het allemaal makkelijker kon en nieuwe projecten Jammer dat je de mooie plannen niet afkon maken. Nu mis ik een echte pionier van het oude stempel .uit het zelfde hout gesneden
    zal je missen het even binnen vallen .Ivo Besselsen

Reacties zijn uitgeschakeld.