Algemeen

Transport & Aannemersbedrijf Van Harten B.V. uit Ede heeft onlangs, via de Kemp Groep uit De Meern, een Kobelco SK210HLC-10 hybride rupsgraafmachine in ontvangst genomen. Deze hybride Kobelco gaat, naast op de biomassacentrale, voornamelijk worden ingezet bij grondverzet- en rioleringswerkzaamheden.

Opmerkelijk aan de hybride Kobelco is dat de energie voor de aandrijving niet enkel wordt opgewekt door de zwenkmotor. De 25kW generatormotor laadt het accupakket continue. Door het vliegwieleffect kost dit zeer weinig energie en wordt de batterij zelfs bij stationair draaien opgeladen. De zwenkmotor van de hybride is volledig elektrisch én bij iedere graafcyclus ondersteunt de elektromotor de conventionele brandstof motor. Hierdoor kan met een lager toerental hetzelfde werk worden verzet.

De Kobelco SK210HLC-10, met groot accupakket met lithium-ion technologie, is één van de meest succesvolle hybride machines in zijn klasse. De Kemp Groep heeft de Kobelco meer andere voorzien van een dom onder de monoboom, een Freshfilter overdruksysteem, een hydraulische snelwissel en extra LED- werkverlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven