Algemeen

Uit data vanuit vulgraadsystemen van een groot aantal gemeenten in Nederland blijkt dat er een flinke toename aan huishoudelijk afval is. Het thuiswerken in verband met het Coronavirus en het niet uit eten gaan, maar thuis koken, zorgt er voor dat er veel meer afval in containers wordt gedeponeerd.

Bij Waste Vision hebben ze de afgelopen dagen gezien dat containers sneller vol raken dan in de afgelopen periodes het geval was. CEO Arjen Wittekoek: “Dagelijks wordt een enorme hoeveelheid aan data gegeneert. Vanuit deze data zien wij sinds feitelijk afgelopen weekend een forse stijging in hoeveelheid huishoudelijk afval dat in ondergrondse containers wordt gedeponeerd. Wij hebben pro-actief onze klanten geïnformeerd, om te voorkomen dat er te laat extra capaciteit wordt ingeschakeld en/of ritten worden gereden.”

Bij de gemeenten en bedrijven heeft de toename in aanbod van afval, mede door het tijdig signaleren vanuit de systemen, niet geleid tot uitpuilende en of niet op tijd geledigde containers.

1 reactie op “Huisvuilcontainers sneller vol door thuiswerkers

  1. SeppR schreef:

    Met een SeppR kan men nog meer afval-scheiden in de huisvuilcontainers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven