Algemeen

Voor het eerst heeft de stuurgroep van het Internationale Congres voor Batterij Recycling (ICBR) de Honorary Award uitgereikt. De prijs ging naar de Nederlander Huib van Deutekom, die de Ni-MH-batterijtechnologie uitvond en verschillende processen en technologieën voor de batterijrecyclingindustrie ontwikkelde.

“De ICBR Honorary Award wordt toegekend voor opmerkelijke toezeggingen en uitstekende prestaties in de batterijrecyclingindustrie”, zei Jean-Pol Wiaux, voorzitter van de stuurgroep van de ICBR, tijdens de prijsuitreiking. De prijsuitreiking vond plaats in Lyon.

“Huibert heeft tijdens zijn professionele carrière actief bijgedragen aan de ontwikkeling van batterijtechnologieën en recyclingprocessen, rekening houdend met milieu- en veiligheidskwesties. Hij is ongetwijfeld een pionier die veel respect verdient. Met zijn enorme kennis, vaardigheden en nooit aflatende nieuwsgierigheid heeft hij een aanzienlijke impact op de batterijrecyclingindustrie.”

Van Deutekom bezit patenten op de ontwikkeling van Ni-MH-batterijen en heeft patenten gekregen op de ontwikkeling van een recyclingproces voor lithium-metaalbatterijen. Onlangs heeft hij octrooien verkregen voor de ontwikkeling van brandblusapparatuur voor lithiumbatterijen.

“Ik ben onze batterijgemeenschap zeer dankbaar”, reageerde Van Deutekom zichtbaar ontroerd. “Het is altijd een grote eer voor mij geweest om met u te werken”, zei hij tegen de meer dan 320 congresdeelnemers. “En als u zich afvraagt hoe ik me nu voel, hier op de ICBR met de prijs in de hand, kan ik je vertellen: ik voel me bovenop de Mount Everest, genietend van het hele universum.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven