Ga naar hoofdinhoud

H&M gaat papieren verpakkingen gebruiken voor online bestellingen

Fast fashion retailer H&M heeft aangekondigd dat het vanaf nu online bestellingen in FSC-gecertificeerde papieren verpakkingen in Nederland gaat verzenden. Het besluit maakt deel uit van de duurzaamheidsbelofte van het bedrijf om tussen 2018 en 2025 25 procent minder verpakkingen te gebruiken, inclusief de vervanging van verpakkingen voor eenmalig gebruik.

Het papier is ongecoat, wat recycling vergemakkelijkt en weinig ruimte in beslag neemt bij de levering. Hierdoo kunnen grotere hoeveelheden in één keer worden geleverd. Er worden nog steeds plastic zakken gebruikt om producten in de verpakking te verpakken, om de productveiligheid te waarborgen. Wél stelt het bedrijf dat het momenteel werkt aan een duurzaam alternatief.

H&M Nederland is ook doorgegaan met het gebruik van duurzame bezorgopties, van de introductie van fietsendragers in 2019, tot het toevoegen van een nieuwe Budbee-bezorgoptie in februari van dit jaar. Het bedrijf zegt dat het verdere stappen blijft nemen om zijn doel van een circulair bedrijfsmodel te bereiken, met een focus op de bestaande toeleveringsketen.