Ga naar hoofdinhoud

Hitachi onthult grootste model mobiele graafmachine

Foto: Hitachi

Machinefabrikant Hitachi introduceerde met de nieuwe ZX220W-7 het grootste model mobiele graafmachine van de Zaxis-7 serie. Met nieuwe technieken aan boord moet de machine brandstofbesparing opleveren, en meer gebruiksgemak voor de chauffeur.

De nieuwe mobiele graafmachine van Hitachi heeft een uitgebreide reeks functies die volgens de fabrikant zijn ontworpen om de winstgevendheid, comfort, veiligheid en inzetbaarheid te verhogen. Voor een groter hefvermogen en meer stabiliteit kunnen klanten kiezen uit een reeks contragewichten. Ook is er de keuze voor standaard assen van 2550 mm of brede assen van 2750 mm voor deze machine.

Brandstofverbruik onder controle

De machine voldoet aan de fase-5 emissienormen. De machine is voorzien van het zogenaamde hydraulische HIOS III-systeem dat maakt dat hij minder brandstof verbruikt. Met de nieuwe ECO-meter kan de chauffeur ook het brandstofverbruik in de gaten houden. Dit wordt in de cabine weergegeven op een grote LCD-monitor.

Het hydraulisch systeem van de mobiele graafmachine

Hulpstukken

Op de machine kunnen verschillende Hitachi-hulpstukken zoals kantelrotators en bakken, sloophamers en sorteergrijpers. Deze zijn te verwisselen met behulp van het verbeterde ondersteuningssysteem voor aanbouwdelen. Optioneel is er een ondersteuningspakket voor aanhangers.

Cabine

De cabine is herzien en heeft nu een lager geluidsniveau en minder trillingen dan de vorige generatie. De beweging van de stoel en de console zijn op elkaar afgestemd, wat meer comfort moet geven aan de chauffeur. Optioneel is er ook het zogenaamde ride control-systeem, dat trillingen van het voorste aanbouwdeel onderdrukt.

Beter zicht

De cabine biedt goed zicht op het werkterrein om machinisten en de machine te beschermen tegen mogelijke gevaren. Het Aerial Angle camerasysteem geeft een zicht van 270 graden om de machine heen. Machinisten kunnen daarbij kiezen uit zes beeldopties op de monitor om de directe omgeving te bekijken. Hun zicht door de voorruit van de cabine wordt ook verbeterd door de slanke stuurkolom en het kleinere stuur dan in voorgaande modellen.

Ondersteuning op afstand

Met systemen voor bewaking op afstand van Hitachi Owner’s Site en ConSite, is de machinestatus op afstand in te zien. Zo geeft het systeem aan wanneer er problemen zijn. Ook kunnen updates van machinesoftware op afstand worden uitgevoerd door dealers met behulp van ConSite Air. Dankzij deze functie kunnen Zaxis-7-graafmachines ook overal ter wereld worden bewaakt met Hitachi’s diagnosetool (MPDr. Remote Access). Daarmee kunnen eventuele problemen dus eerder worden opgespoord en opgelost, waarmee de machine sneller weer operationeel is.

Twee oliesensoren geven dagelijks de kwaliteit van motor- en hydrauliekolie door aan de Global e-Service. Deze detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd door vervuiling of lage viscositeit. Dit moet het onderhoud en ongeplande uitvaltijd verminderen. “De ZX220W-7 biedt uitstekende veelzijdigheid voor een breed scala aan toepassingen bij gebruik met Hitachi-aanbouwdelen en levert uitzonderlijke prestaties, waardoor onze klanten hun visie kunnen creëren” aldus Hitachi Construction Machinery (Europe) Excavator Product Manager Wilbert Blom.