Ga naar hoofdinhoud

Het belang van het recyclen van trapliften

Foto: Shutterstock

We leven in een maatschappij waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Steeds meer mensen zijn zich bewust van het belang van het besparen van energie en het reduceren van afval. Ook het hergebruik van producten wordt steeds meer gestimuleerd. Dit geldt ook voor trapliften.

Duurzaam product

Trapliften zijn een duurzaam product en dat is ook waar mensen graag voor willen kiezen als de een traplift kopen. Ze worden veelal gemaakt van sterk en duurzaam materiaal zoals aluminium of RVS. Hierdoor kunnen ze vele jaren meegaan. Toch komt het voor dat trapliften aan vervanging toe zijn. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn wanneer iemand verhuist of wanneer de lift geen goede werking meer vertoont. In deze gevallen is het belangrijk om de traplift op een verantwoorde manier te recyclen.

Recyclingproces niet erg ingewikkeld

Het recyclingproces van een traplift is niet erg ingewikkeld. Eerst wordt de lift uit elkaar gehaald. Alle onderdelen worden vervolgens gescheiden en gereinigd. Vervolgens worden de onderdelen die nog bruikbaar zijn weer opnieuw gebruikt voor iemand die een traplift tweedehands wil aanschaffen. De onderdelen die niet meer bruikbaar zijn worden vervolgens vermalen en hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten. Het recyclen van trapliften draagt dus ​​bij aan het reduceren van afval en het besparen van energie.

Hergebruiken van trapliften

Het hergebruiken van een traplift is een goede optie wanneer de traplift nog goed functioneert. Het kan echter wel zo zijn dat de traplift aanpassingen nodig heeft. Een professioneel bedrijf wat gespecialiseerd is in het opknappen van trapliften kan dit natuurlijk het beste doen. Vaak worden de trapliften opgekocht en nadat alles is nagekeken weer verkocht of verhuurd. Ga liever niet zelf aan de slag met het opknappen van een traplift. Het kan namelijk zomaar zo zijn dat je iets over het hoofd ziet en dan loop je de kans dat de traplift niet veilig (genoeg) is voor gebruik.