Ga naar hoofdinhoud

Heros Sluiskil neemt Dolphin Metal Separation over

Heros Sluiskil, producent van grondstoffen teruggewonnen uit de recycling, heeft Dolphin Metal Separation in Harderwijk overgenomen. De beide familiebedrijven werkten al enige tijd samen. Het personeel gaat mee in de overname

Heros is een bedrijf in de opwerking van AEC-bodemas. Dolphin is een producent van non-ferro metalen die zij met sink float technieken terugwinnen uit verschillende afvalstromen. “Het was de ontbrekende schakel in de keten van waardecreatie uit bodemasafval. Nu hebben we alles vanaf de ruwe bodemas tot de levering aan de smelterijen in eigen hand. De fijne fracties worden al sinds 2017 in onze eigen raffinageplant voor kleinere non-ferro metalen bewerkt”, zegt Paul Dijkman namens de directie van Heros.

Continuïteit

Jan Hooiveld zegt zijn bedrijf Dolphin nu met een gerust hart te hebben overgedragen. ,,Wij hebben al decennia een goede samenwerking met Heros. Beide zijn familiebedrijven; dat zie je terug in de bedrijfsvoering. De continuïteit voor Dolphin en het voltallige personeel is gewaarborgd.”