Algemeen

Hergebruik kunststoffen

De HERBOLD Debaler is speciaal ontworpen om samengeperste balen uit elkaar te halen en grote hoeveelheden materiaal te doseren.

De baal met materiaal wordt op een horizontale aanvoerband geplaatst met behulp van een vorkheftruck of een grijper. Op de band kunnen verschillende balen tegelijk worden geplaatst.

De baal wordt op de band naar voren vervoerd en door twee, van elkaar weg draaiende rollers, uit elkaar gehaald. De rollers zijn voorzien van vervangbare tanden. De uit elkaar gehaalde stukken materiaal vallen op een afvoerband vanwaar het naar het volgende onderdeel van het productieproces wordt verplaatst. Enkele van de voordelen van de HERBOLD Debaler: de balen worden voorzichtig uit elkaar gehaald. Hierdoor komt het nog maar zelden voor dat de top van een PET-fles afbreekt. De Debaler werkt zeer efficiënt: de flessen worden compleet los van elkaar gehaald. Ook de zeer stevig samengeperste balen van 500 kg kunnen worden verwerkt. Deze zware balen worden steeds vaker gebruikt waardoor dit apparaat een aantrekkelijke oplossing kan zijn. Een compacte vormgeving met weinig verschil in hoogte tussen de aan- en afvoer. Onderdelen van het apparaat kunnen gemakkelijk vervangen worden, interessante prijs-kwaliteitverhouding.
De Debaler van HERBOLD is verkrijgbaar in twee maten: voor normale balen en voor stevig samengeperste balen.