Ga naar hoofdinhoud

Grootste mobiele zeefinstallatie Komptech

Pon Equipment heeft onlangs de grootste zeefinstallatie afgeleverd aan Van den Broek BV uit Rhenen. Van den Broek is gespecialiseerd in houtchips en zocht voor haar nieuwe locatie een zeefinstallatie om het gechipte rondhout te kunnen verwerken.
Voor Van den Broek BV is het van groot belang om een optimaal, gelijkmatig, product aan de centrales te kunnen leveren. Men was dus op zoek naar een zeefinstallatie met een hoge mate van zuiverheid en gelijkmatigheid en bovendien met een minimum aan onderhoud.

Komptech Magnum
Pon Equipment vond de oplossing in de nieuwste Komptech Magnum, een mobiele zeefinstallatie met een capaciteit van ca. 200 – 250 m3, is voorzien van een Perkins industriemotor met 96,5kW. Gereduceerd op 90 kW bij 1800 toeren/min. levert deze het maximale koppel, een relatief laag brandstofverbruik en is de machine geluidsarm. Deze trommelzeef is uitgevoerd als oplegger met ABS en heeft een maximaal toelaatbaar gewicht van 26.000 kg. De afvoerbanden voor fijne- en grove fractie zijn overgedimensioneerd.