Algemeen

Tijdens de Recycling Beurs in Gorinchem geeft Goudsmit Magnetics een live demo van de recent ge-upgrade High-Gradient magneetscheider. Gedurende de demo separeert de combi scheider zowel kleine staaldelen als RVS uit geshredderd kunststof en verwerkt dit tot een schone kunststof fractie. Dit zorgt voor bescherming van kunststof spuitgietmachines.

Daarnaast is de magneet toepasbaar voor het scheiden van koperfracties uit kabel shredder, wat een hogere opbrengst per kilo oplevert. Maar ook voor opwerking van metaalmix, waarbij non ferro metalen en zwak magnetische RVS delen van elkaar gescheiden worden. Dit maakt opvolgende scheidingsstappen makkelijker waardoor de machine zichzelf snel terug verdient. Zie film: https://youtu.be/DtsVs8qjplA

De magneetseparator scheidt in de eerste stap de makkelijke en grote ferro delen uit de productstroom met een bovenbandmagneet; dit levert een schone ijzerfractie op. Tijdens de tweede stap separeert de High-Gradient koprolmagneet de zeer kleine en zwak-magnetische ferro en RVS deeltjes die de bovenband niet kan pakken.

De efficiënte en compacte scheider is vanuit één besturing te bedienen. De bovenbandmagneet is in hoogte verstelbaar om de ferro fractie af te stellen op kwaliteit. Vervolgens separeert de High-Gradient koprolmagneet het overblijvende materiaal wat de bovenbandmagneet niet pakt.

Naast upgrading van koperfracties, die de waarde per kilo verhoogt, beschermt de High-Gradient scheider kunststof spuitgietmachines. In de kunststofrecycling vindt scheiding van RVS balletjes en veertjes plaats om secundaire kuststoffen te creëren. Als metalen in het kunststof blijven zitten, verliest men meer materiaal bij de metaaldetectoren, raken de filters van spuitgietmachines sneller vervuild en is er grote kans op slijtschade aan de schroeven van de spuitgietmachines.

Bij metaalmix opwerking scheidt de magneet de non ferro metalen van het zwak magnetische RVS. Dit maakt opvolgende scheidingsstappen makkelijker waardoor de machine zich zelf snel terug verdient.

De vakbeurs Recycling is op 19, 20 en 21 november, in de Evenementenhal Gorinchem.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven