Algemeen

Google gaat zijn duurzaamheidsbeleid verder uitbreiden met een aantal ambitieuze doelstellingen, waaronder het produceren van hardware met recyclebare materialen. Om de doelstellingen te behalen heeft Anna Meegan, Head of Sustainability, Consumer Hardware, een aantal verplichtingen opgesteld:

  • Tegen 2020 moet honderd procent van de zendingen van en naar klanten CO2-neutraal zijn;
  • Vanaf 2020 moet honderd procent van de Made by Google-producten, zoals de Google Home en de Google Nest Hub, gemaakt zijn van zoveel mogelijk gerecyclede materialen.

Het transport draagt dus vanaf volgend jaar dus niet meer bij aan klimaatverandering. Daarnaast worden de hardwareproducten gemaakt van gerecyclede materialen. Zoals plastic flessen voor het maken van de stof op de Google Home.

Meegan geeft aan dat de CO2-uitstoot van het transport van 2017 tot 2018 met veertig procent is gedaald. Daarnaast is Google het Power Project gestart. Dit project moet gezinnen in nood tegen 2023 gaan voorzien van een miljoen energie- en geldbesparende Nest-thermostaten. Daarnaast wordt een groot deel van het Nest-productportfolio ook van gerecycled plastic gemaakt.

Samsung werkt ook al geruime tijd aan een duurzaamheidsbeleid. Deze fabrikant recyclet zijn eigen smartphones voor gebruik in auto-accu’s en heeft plastic verpakkingsmateriaal vervangen door milieuvriendelijkere alternatieven. Ook in Nederland zijn er initiatieven op het gebied van e-waste. T-Mobile heeft een recycle-programma dat consumenten de nieuwste telefoon tegen een lagere maandprijs biedt én recycling van smartphones stimuleert.

Daarnaast wordt veel oude elektronica opgeknapt en weer doorverkocht. Helaas blijken deze initiatieven niet zo succesvol. Uit recent onderzoek is gebleken dat slechts veertien procent van de Nederlanders zijn smartphone recyclet. Er worden jaarlijks zeven miljard telefoons geproduceerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven