Ga naar hoofdinhoud

Giant Hyundai H780-7 Afgeleverd aan Martens in Elsoo.

Door Van der Spek’s dealer MZ-Equipment B.V. uit Elsoo(Limburg) is bij Martens B.V. een nieuwe Hyundai H780-7A laadschop afgeleverd.

De nieuwe 30-ton laadschop is door MZ-Equipment B.V. die dealer is voor het gehele programma van Hyundai machines in Limburg voor Van der Spek Vianen B.V. gelijk afgeleverd in één van de groeves van Martens B.V. in Geilenkirchen (DU).

Daar kon hij gelijk aan de gang bij het laden van dumpers en vrachtwagens met de eerste 100.000 ton zand en grind die op korte termijn moeten worden geproduceerd in de groeve.

Bij het verzetten van deze hoeveelheid tonnen konden gelijk alle 365pk’s getest worden welke geproduceerd worden door de 11 liter Cummins QSM11 motor die uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III emissie eisen. Aangezien deze motor een zeer ruim bereik heeft waarbij deze pk’s beschikbaar zijn is het maximale toerental van deze motor afgeregeld op 2000t/min waardoor er aanzienlijke brandstofbesparingen te halen zijn.

Op wens van Martens is de machine voorzien van een 5100 liter bak met vaste ophanging en omkeerbaar mes. Tevens is er een een Pfreundt WK50S weegsysteem gemonteerd zodat alle ladingen gewogen kunnen worden ook is er een centrale smering van BEKA op de machine geïnstalleerd