Algemeen

Gerecyclede koelkast valt in de prijzen

Foto: Coolrec

Coolrec, dochterorganisatie van Renewi, en producent van huishoudelijke apparatuur Electrolux hebben de eerste prijs gewonnen op de Plastics Recycling Show Europe, waarvoor ze genomineerd waren in de categorie Automotive, Electrical or Electronic Product of the Year 2023.

De award wisten ze in de wacht te slepen met een nieuwe koelkast, waarvan de binnenzijde voor 70% bestaat uit gerecyclede plastics. Deze plastics zijn afkomstig van afgedankte koelkasten. De prijs wordt gezien als ‘een kroon op het werk’ die beide organisaties in de afgelopen jaren hebben geleverd.

“We zijn enorm trots. Sinds jaar en dag investeren we met Electrolux in onderzoek, mensen en machines om dit duurzame circulaire product te realiseren”, aldus Maurice Geelen, managing director Coolrec. “Vandaag komt het allemaal samen en deze prijs is voor ons echt de kers op de taart. Deze prestatie is opnieuw een bewijs van onze dagelijkse inzet om continu bij te dragen aan de totstandkoming van een circulaire economie waarbinnen afval niet meer bestaat”.

Janina Hihnala, Design Director, Head of Global Food Preservation Design bij Electrolux Group vult aan: “Wat deze overwinning bijzonder maakt, is de samenwerking en de partnerschappen die erachter zitten om de uitdagingen van gerecycleerde kunststoffen om te zetten in een kans waarmee we een circulaire toekomst vormgeven“.

Winnaars

Naast de koelkast werden er meer winnaars bekend gemaakt tijdens de PRSE. In de categorie Building & Construction Product is de winnaar Ridgidrain van Polypipe Civils & Green Urbanisation. In de categorie huishoudelijke en vrijetijdsproducten won de Gardena Eco Line van Husqvarna Group, hoogwaardig tuingereedschap gemaakt van gerecycleerde materialen, dat een nieuwe betekenis geeft aan duurzaamheid in de tuin.

Plastic Packaging Product ging naar de kunstmestcontainer gemaakt van gerecycleerde kunststoffen door PreZero Polymers, Kunststoff Recycling en Compo. Deze is gemaakt van hoogwaardige gerecyclede kunststoffen uit huishoudelijk afval. Daarbij kan elk onderdeel van de meerdelige container ook worden gerecycled nadat de etiketten eenvoudig zijn verwijderd.

Avient Corporation is de winnaar van de Product Technology Innovation award met zijn Avient Color Prediction Service. De winnaar van de Recycling Machinery Innovation Award is ENGEL Oostenrijk voor zijn tweetraps proces voor energie-efficiëntere kunststofrecycling en Plastics Recycling Ambassadeur is dit jaar Manfred Hackl, CEO van de EREMA Groep.

Foto: PRSE

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.