Ga naar hoofdinhoud

Gerecyclede douchegel van sap-, papier- en parfumrestanten

Foto: Shutterstock

Persoonlijk verzorgingsmerk Palmolive brengt een douchegel op de markt gemaakt van gerecyclede grondstoffen. De nieuwe lijn heet Palmolive UP!. De douchegel is gemaakt van de overgebleven ingrediënten uit de sap-, papier- en parfumindustrie.

De lijn nieuwe lijn bestaat uit drie varianten. Citrus peel & Peach blossom, Rose petals & Natural black tea en Eucalyptus & Apple. De geur van de Citrus peel & Peach blossom variant is gemaakt met overgebleven citrusschillen uit de sapindustrie. De Rose petals & Natural black tea variant bevat natuurlijke olie afkomstig uit rozenblaadjes uit de parfumindustrie. De geur van de Eucalyptus & Apple variant wordt gemaakt met natuurlijke olie uit eucalyptusbladen uit de papierindustrie.

Duurzame verpakking

Niet alleen de inhoud, maar ook de verpakking is duurzaam gemaakt. De tube is gemaakt van “biobased” PE. Dit wil zeggen dat er hernieuwbare grondstoffen worden gebruikt, in plaats van fossiele brandstoffen. De tubes van Palmolive UP! zijn gemaakt van suikerriet. Deze tubes zijn volledig recyclebaar.

Alle Palmolive UP! douchegels zijn vanaf nu verkrijgbaar. De adviesprijs is ongeveer vijf euro.

Foto: Palmolive