Algemeen

De gemeente Amsterdam wil per 1 oktober de afvalpunten overnemen van het Afval Energie Bedrijf (AEB). Het AEB wordt grotendeels verkocht, maar het stadsbestuur vindt dat de afvalpunten bij de gemeente moeten worden ondergebracht.

De gemeenteraad moet nog wel akkoord gaan met de overname, na het zomerreces wordt het in de raad besproken.In een persbericht laat de gemeente weten dit te doen omdat Amsterdammers hun grof vuil en klein chemisch afval gegarandeerd gratis moeten kunnen blijven wegbrengen.

Op de zes afvalpunten in de stad kunnen Amsterdammers gratis hun grofvuil, klein chemisch afval en spullen voor de kringloop kwijt. Daar wordt het gescheiden in dertig verschillende soorten afval en daarna vervoerd en verwerkt tot grondstoffen voor nieuwe materialen en producten. Grof afval dat naar de afvalpunten wordt gebracht, wordt makkelijker hergebruikt en gescheiden en de grote vuilniswagens hoeven minder vaak door de stad te rijden.

De afgelopen maanden is gebleken hoe belangrijk de afvalpunten zijn. Tijdens de coronacrisis is het bezoek enorm gestegen, maar liefst gemiddeld 25 procent meer bezoekers en bijna veertig procent extra weggebracht afval. De gemeente laat weten dat de overname in goed overleg met AEB is geregeld.

Voor de bewoners verandert er niets. Al het personeel, materieel, contracten en de maatschappelijke verplichtingen worden overgenomen en de dienstverlening kan daarom gewoon doorlopen. Met de overname komen er 55 medewerkers in dienst bij de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven