Algemeen

De auto-Rota Shuttle van Eclipse Magnetics is speciaal ontwikkeld voor een continue filtratie van moeilijk lopende, bruggende en kleverige producten. Dit apparaat is speciaal ontwikkeld voor producten die moeilijk stromen.

Voor de recycling ligt de toepassing in de laatste stappen in het scheidingsproces.De producten van b.v. witgoed of elektronica zijn vermalen/geschredderd tot stukles van 2 tot 10 mm. Deze stukjes zijn scherp, draadje met haakjes enz. waardoor deze snel gaan nesten. Met deze methode kan een betere scheiding tot stand komen en verstopping voorkomen.

Verder is het van toepassing bij het reconditioneren van goederen.

Werking
Het draaiende magnetischrooster voorkomt dat het product stokt. Door het intensieve contact van de magneetstaven, 7000 of 9000 Gauss aan het staafoppervlak, worden micro Ferro verontreinigingen verwijderd.
De voorgeprogrammeerde PLC kan onafhankelijk of in een centrale regelkamer gemonteerd worden. Een permanente werking 24 uur per dag 7 dagen per week zonder fysiek toezicht is mogelijk. Het systeem kan zelfs een volledige reinigingscyclus doorvoeren zonder het continue proces te onderbreken. Door een pneumatisch systeem worden de magneten de separatieruimte in geschoven waar de verontreinigingen afgevoerd worden De magneten komen weer terug in de oorspronkelijke positie.

Toepassing
Temperatuur -20°C tot +60°C (speciale uitvoering tot + 250°c)
Druk +/- 0.2 Bar.
Farmaceutische en ATEX uitvoering.