Ga naar hoofdinhoud

Fuchs MHL360F afgeleverd bij Helmondse Schroothandel

Foto: Van der Spek/Helmondse Schroothandel

Bij de Helmondse Schroothandel in Waalwijk is een nieuwe 48 tons Fuchs MHL360F afgeleverd. De nieuwe machine vervangt de Fuchs MHL360D die inmiddels tienduizenden draaiuren heeft gemaakt. De machine is geleverd door Van der Spek uit Vianen.

De Fuchs MHL360F heeft een bereik van 19,5 meter aan de buitenzijde van de grijper. Het bereik van hart draaikrans tot grijperpen is 18,0 meter. De giek is voor op de bovenwagen geplaatst en zwaar- en degelijk uitgevoerd waarbij de staalbouw doorloopt op de gehele bovenwagen. Zowel de ophangingen van de giek als de hefcilinders zijn zo uitgevoerd dat ze tweezijdig worden ondersteund. Vier pennen zorgen dat het krachtenspel optimaal worden opgevangen en verdeeld in de rest van de bovenbouw. Door deze plaatsing  heeft de machinist beter zicht op zijn werkzaamheden.

Motor

Onder de motorkap ligt een Deutz TCD 7.8 L6 cilinder motor met een vermogen van 190 kW.

Aan de motor is een hydraulisch systeem van Rexroth gemonteerd dat bestaat uit drie pompen. Twee worden ingezet voor het aansturen van de giek, lepelsteel en grijper waarbij de derde alleen wordt ingezet voor het zwenken van de machine. In totaal is 700 liter per min beschikbaar vanuit het hydraulische systeem.

Stabiele basis

De basis van de Fuchs MHL360F is een stabiele onderwagen die bij de wielmobiele uitvoering is voorzien van vier stempelpoten op iedere hoek van de onderwagen. De draaikrans heeft een dubbele rij lagers die centraal midden op de onderwagen geplaatst zijn. Dit houdt de machine stabiel tijdens het werk. Standaard is de machine uitgevoerd met een pendelende achteras.

Luxe cabine

De cabine is een FOX-cabine met ruime schuifdeur. De stoel- en console zijn in te stellen op de wensen van de machinist. Standaard heeft de cabine een zichthoogte van 5,8 meter en bij de machine zoals geleverd aan de Helmondse Schroothandel kan de cabine ook 2,2 meter naar voren worden geplaatst.