Algemeen

Oscar Loyola, oprichter van Fruit Circle, heeft besloten om het bedrijf naar een hoger niveau te tillen en breidt het team uit met een expert op het gebied van duurzaamheid. Fruit Circle richt zich op het inzamelen en recyclen van plastic bij export van vers fruit. En sinds kort creëert het bedrijf nieuwe, slimme en duurzame producten van het verzamelde plastic voor dezelfde industrie.

Valéry Bosch komt het bedrijf versterken als verantwoordelijke voor de ontwikkeling van het eerste product, een oplossing die producenten helpt hun lading te beschermen tijdens transport. Fruit Circle is op dit moment vooral actief in de verzameling en recycling van plastic containers voor het transport van vers fruit en zamelt jaarlijks 500 ton plastic afval in. Met de komst van Valéry in het team is het doel van het bedrijf om elk jaar een nieuw product te introduceren van gerecycled plastic. Dit product vervangt dan een stroom ‘virgin’ plastic door gerecycled plastic.

Met de ontwikkeling van nieuwe producten neemt Fruit Circle ook de end-of-life-fase van de productcyclus mee. Dit houdt in dat het productdesign recyclebaar moet zijn en weer opgenomen kan worden in het Fruit Circle recyclingsysteem. Op deze manier hoopt het bedrijf aanzienlijk bij te dragen aan het sluiten van de kringloop van het gebruik van kunststoffen in de exportsector van vers fruit. En daarnaast te inspireren met de producten van gerecycled materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven