Algemeen

Kras Recycling is tegenwoordig een wereldwijd miljoenenbedrijf, maar bakermat Volendam verlaten voor een andere plek is toch nog lastig. De huidige generatie vertelt in ‘De Opvolgers’ van WNL over hun sterke band met het Noord-Hollandse vissersdorp.

Kras bestaat al 65 jaar en draait momenteel een omzet van 70 miljoen per jaar. Het begon bescheiden: de vader van Henk Kras ging langs de deuren als voddenboer. “Als ik eerlijk ben, is Volendam al jaren te klein voor ons”, zegt neef Marco, die tegenwoordig het bedrijf runt, in het programma ‘WNL Op Zaterdag’ op NPO Radio1. “Alleen de stap om weg te gaan, is wel enorm groot.”

In Volendam groeit het bedrijf langzaamaan uit zijn jasje. Kras: “De locatie is geknipt, geplakt, geknipt, geplakt. Groter geworden, groter geworden.” Kras Recycling opereert onder meer in China en Kosovo. “Volendam is natuurlijk maar een plaats. Maar het blijft wel waar je vandaan komt en waar een groot deel van je personeel vandaan komt. Die secundaire voorwaarde is best een belangrijke.”

‘De Opvolgers’ is woensdag 21 augustus om 22:15 te zien op NPO 1.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven