Algemeen

Zes Europese steden slaan de komende jaren hun handen ineen om groenafval en bouw- en sloopafval volledig te hergebruiken. Het project start oktober 2019. Naast Apeldoorn, nemen Bodø (Noorwegen), Mikkeli (Finland), Porto (Portugal), Sevilla (Spanje) en Roskilde/Høje-Taastrup (Denemarken) deel. De komende vier jaren hebben zij nauw contact om kennis uit te wisselen op het gebied van hergebruik van afvalstromen.

De gemeente Apeldoorn is trots om deel te mogen nemen aan dit pilotproject en zoekt binnen de regio samenwerking op met Hogeschool Saxion en Wageningen research. Wageningen Research richt zich op het sluiten van de afvalstromen van organische materialen en Hogeschool Saxion op het sluiten van de afvalstroom uit bouwafval van wegen. Doel van de pilot is om de materialen hoogwaardig te recyclen: bijvoorbeeld oud beton weer hergebruiken in nieuw beton.

Apeldoorn krijgt €750.000 van de €9,9 miljoen die aan dit pilotproject, dat CityLoops heet, is toegekend. In totaal werken 28 organisaties uit zes verschillende landen aan dit project mee en de pilot duurt vier jaar. Gaandeweg het project zoekt Apeldoorn ook de samenwerking met bewoners.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven