Algemeen

Kunstgrasmatverwerker Tuf Recycling  in Dongen heeft een Europese subsidie van 40.500 euro gekregen. Tuf kreeg het geld, omdat het bedrijf grensoverschrijdend zou werken. Dit blijkt uit een brochure van het Europese project Crossroads. De subsidie is verstrekt aan Tuf en het West-Vlaamse recyclagebedrijf Despriet Gebroeders NV. De twee bedrijven zouden aan elkaar gelieerd zijn.

Bij de verantwoording voor de subsidie die aan Tuf is verstrekt staat onder meer te lezen: ‘Voetbal en ook hockey wordt steeds meer op kunstgras gespeeld. Eén probleem: de duurzame recyclage van kunstgrasmatten staat vandaag nog in de kinderschoenen. CrossRoads2 ondersteunt daarom een project dat het hergebruik van kunstmatten naar een hoger niveau wil tillen.’ Het geld van het Crossroadsproject wordt verdeeld over Vlaamse en Nederlandse bedrijven met het oogmerk om de innovatie te bevorderen.

Partners in het Crossroadsproject zijn onder meer de provincies Brabant en Antwerpen en de Brabantse Ontwikkelingsmaatschappij (BOM). Remco Reisinger van Stimulus, dat deze subsidieverstrekking voor de provincie Brabant coördineerde, laat in dagblad BN/De Stem weten dat de aanvraag is beoordeeld door de Europese fraudewaakhond Arachne. “Er is zowel naar Despriet als naar Tuf gekeken en bij beide partijen was alles in orde’.”

Volgens Reisinger bedroeg de subsidie voor het totale consortium 135.000 euro. Het toegekende aandeel voor TUF bedroeg  40.500 euro, voor Despriet 94.500 euro. Tuf werd in oktober getroffen door een brand waarbij een deel van het bedrijf in de as werd gelegd. Dat gebeurde op de dag dat de gemeente Dongen zou vergaderen over de toekomst van Tuf. Gemeente en Tuf Recycling liggen al een tijd met elkaar in de clinch, omdat het bedrijf zich niet aan de voorwaarden van de verleende vergunning zou houden.

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven