Ga naar hoofdinhoud

Erkenningsregeling OPK in 2008 geactualiseerd

Sinds 1998 kent de oudpapierbranche een eigen certificeringsregeling: de Erkenningsregeling Oudpapier en Karton (OPK).
De Erkenningsregeling OPK is een praktische en branchespecifieke certificeringsregeling, waarin de zorg voor milieu, veiligheid en arbo nadrukkelijk is geborgd. Deze regeling heeft de lat in de recyclingbranche qua professionalisering en dienstverlening aanzienlijk verhoogd. In de loop der jaren is deze Erkenningsregeling een aantal malen geactualiseerd en zijn de eisen aangescherpt.
Sinds 1 januari 2007 is sprake van een verplichte koppeling tussen het lidmaatschap van de FNOI en de OPK certificering. Dit betekent dat alle FNOI-leden OPK zijn gecertificeerd.

Dit jaar (2008) zal de Erkenningsregeling OPK opnieuw worden geactualiseerd.
Om de certificeringsregeling nog beter aan te laten sluiten op de eisen, wensen en verwachtingen van afnemers, leveranciers en toezichthouders van de oudpapierbranche (zgn. stakeholders), wil de FNOI in kaart brengen waar voor hen de toegevoegde waarde zit van de OPK certificeringsregeling, en op welke punten deze meerwaarde nog eventueel zou kunnen worden vergroot door aanpassingen in de regeling. Eerder deze maand zijn diverse stakeholders door de FNOI aangeschreven. Binnenkort zal de FNOI met ze om tafel gaan zitten om te kijken hoe de Erkenningsregeling optimaal geactualiseerd kan worden.