Ga naar hoofdinhoud

Ergonomisch kabels knippen met Holmatro`s lichtste hydraulische schaar

De ICU 05 is Holmatro’s kleinste en lichtste mobiele hydraulische schaar voor zware industriële toepassingen. Door het compacte ontwerp en het lage gewicht is deze schaar uitermate geschikt voor recycle- en sloopwerkzaamheden op locatie. Het knippen van (aluminium- en koper)kabels is echter een vak apart, en daarom ontwikkelde Holmatro speciaal voor de ICU 05 kabelmessen met mesgeleiding.

De mesgeleiding van de ICU 05 A 10 controleert de snijspeling, waardoor de messen recht blijven knippen ten opzichte van elkaar en ze niet kunnen gaan wijken. De messen zijn bovendien voorzien van speciale coating die voorkomt dat het materiaal aan de messen blijft ‘plakken’. Door deze specifieke eigenschappen behoudt het gereedschap niet alleen haar maximale knipcapaciteit, het bevordert ook de levensduur van de schaar.

De ICU 05 is vervaardigd uit hoogwaardig aluminium, waardoor het een krachtig en toch zeer licht gereedschap is. Dit komt de productiviteit ten goede én vermindert de fysieke belasting van de gebruiker. Evenals alle andere industriële scharen van Holmatro kenmerkt de ICU 05 zich door een veilige bediening. Met eigenschappen als een dodemansfunctie, overdrukbeveiliging op alle pompen, afgeschermde bewegende delen en de noodzaak om bij het bedienen beide handen te gebruiken, wordt de kans op ongelukken zoveel mogelijk beperkt.