Algemeen

Met trots presenteert Baetsen Recycling op haar website de nieuwste aanwinst van het bedrijf. Begin juni brak er een grote brand uit in een berg afval op het terrein in Son en Breugel. Het was niet de eerste keer dat Baetsen te maken kreeg met brand. In de weken na de laatste calamiteit hebben er verschillende evaluaties plaats gevonden. Er is veel nagedacht over een effectief blusmiddel bij een beginnende brand. Uiteindelijk is gekozen voor een blusvoertuig, de zogeheten Crashtender.

Dit blusvoertuig heeft de mogelijkheid om in zeer korte tijd enorm veel water over de brand te spuiten van een veilige afstand. De Crashtender van het type Sides S2000 heeft een waterreservoir van 14.000 liter, een schuimreservoir van 2.000 liter en een pomp die 6.900 liter per minuut kan verplaatsen. Door deze investering hoopt Baetsen een effectief middel te hebben om een beginnende brand te bestrijden.

Uiteraard is en blijft het belangrijkste doel om een brandhaard te voorkomen. Ontstaat er toch een brandhaard, dan is snelle signalering en actie noodzakelijk. Hiervoor heeft het Brabantse bedrijf de hulp ingeroepen van Kooi Security, dat op diverse plekken op het terrein een broeidetectiesysteem heeft geplaatst. Met de Crashtender kunnen medewerkers van Baetsen meteen de brand bestrijden, voordat de brandweer arriveert.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven