Ga naar hoofdinhoud

Eerste Re-Use certificering van Weeelabex voor RSC Schiphol

Foto: Shutterstock

Het Regionaal Sorteer Centrum (RSC) Schiphol heeft als eerste RSC een Re-Use certificaat gekregen. Onder het label Meerlanden voor Hernieuwen verwerkt het bedrijf afgedankt elektronisch afval voor verdere recycling. Met deze certificering kunnen bijvoorbeeld de goede onderdelen uit apparaten opnieuw gebruikt worden.

RSC Schiphol is in 2022 samen met een producent van wasmachines een pilot gestart waarbij een aantal onderdelen terug geleverd worden aan de producent voor hergebruik. Het uiteindelijke doel is om alle onderdelen van de wasmachines uit de afvalstatus te halen en terug te brengen naar productstatus. Door de Re-Use certificering, heeft het RSC in het recyclingproces meer mogelijkheden. De eerste ervaringen zijn zeer positief. Het komende jaar hoopt het RSC met meerdere producenten een samenwerking aan te gaan.

Weeelabex staat voor Waste of Electric and Electronic Equipment Label of Excellence. Het is een kwaliteitsstandaard voor het minimale kwaliteitsniveau voor inzameling, opslag en recycling van afgedankte e-scrap.