Ga naar hoofdinhoud

Eerste partners sluiten aan bij The Cup Collective

Op verschillende locaties in Brussel zijn inmiddels bakken geplaatst, zoals op treinstations en winkelcentrum City2 Foto: The Cup Collective

McDonalds en de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen (SNCB) zijn als partner aangesloten bij The Cup Collective. Dit initiatief wil op industriële schaal papieren bekers recyclen.

The Cup Collective is opgezet door Fins-Zweedse recycler Stora Enso en de Finse verpakkingsleverancier Huhtamaki. Het is de eerste in zijn soort in Europa en heeft tot doel om binnen de eerste twee jaar een half miljard papieren bekers in Europa te recyclen. Inmiddels hebben zich enkele partners aangesloten om dit doel te realiseren, waaronder dus ook McDonalds en de SNCB.

“Het is tijd om van het recyclen van papieren bekers een gemakkelijke, dagelijkse bezigheid te maken”, zegt Peter Goodwin, directeur van co-cre8, het bedrijf dat het programma beheert. “We kunnen nu een platform bieden om de waarde van papieren bekers op industriële schaal te verzamelen en vast te leggen en we roepen bedrijven op om mee te doen en deel uit te maken van het Cup Collective-programma.”

Inmiddels zijn in Brussel op verschillende locaties inzamelbakken geplaatst, zoals op treinstations en in winkelcentrum City2 . Ingezamelde bekers worden gerecycled in faciliteiten in de regio, waaronder de vestiging van Stora Enso in Langerbrugge in België.

Partners welkom

Partnerschap in het programma staat open voor belanghebbenden zowel binnen als buiten de waardeketen, waaronder foodserviceproviders, retailers, transportdiensten, afvalinzamelaars en managementdiensten.