Ga naar hoofdinhoud

Eerste CAT 938H en Komptech Topturn X53 voor Gemeente Oosterhout

Gemeente Oosterhout (N-Br) heeft op haar compostering de eerste Caterpillar 938H van Nederland in gebruik genomen. De H-serie is al bekend in de markt bij de grotere wielladers, maar de introductie van de 924H, 928H en de 938H heeft deze serie Caterpillar wielladers compleet gemaakt.

De 938H is uitgerust met een ACERT motor (Caterpillar C 6.6) en een load sensing hydraulisch systeem. Hierdoor is de machine zeer efficiënt in het brandstofverbruik en is de bediening van de machine nog soepeler geworden. Daarnaast is de machine nu uitgevoerd met een elektrisch en hydraulisch service center aan weerszijden van de cabine, wat het uitvoeren van preventief onderhoud erg eenvoudig maakt. Eveneens is wederom veel aandacht besteed aan het comfort van de machinist en het bedieningsgemak van de machine.

De Caterpillar 938H is niet de eerste machine die onlangs door Pon Equipment werd afgeleverd voor gebruik op de compostering in Oosterhout. Eerder dit jaar leverde Pon Equipment al een Komptech Topturn X53. Deze rillenomzetter zorgt voor een optimale homogenisatie van het groenafval. De actieve wals zorgt voor een betere menging en zuurstofintreding, waardoor de composteringstijd wordt teruggebracht kan worden naar ca. 4 weken.

De Komptech X 53 loopt op banden en wordt aangedreven door een Caterpillar motor van het type C9.
Uiteraard is de cabine voorzien van een koolstoffilter en airconditioning.