Algemeen

In Spanje kent men voor de plastic flessen die men gebruikt geen statiegeld. Dit is een systeem dat niet bestaat in Spanje. Men heeft ooit gekozen voor de recycle-containers op straat, in plaats voor de statiegeldmachines bij de supermarkten. Het jonge bedrijf Ecosegundos uit Granada wil daar verandering in gaan brengen in Spanje en als het aan hen ligt overal ter wereld.

Het systeem dat Ecosegundos bedacht heeft, is eigenlijk heel simpel maar anders dan het traditionele statiegeldsysteem. Diegene die meedoen en hun flessen recyclen door ze in de speciale opening in de machine te stoppen krijgen een ticket met daarop een code die te scannen is.

Dit dient te gebeuren met een smartphone waarop de speciale app geïnstalleerd is. Als de code die op het ticket staat eenmaal is gescand, worden er seconden bij de virtuele klok opgeteld. Bij een x-aantal seconden kun je dan gebruik maken van speciale kortingen en/of aanbiedingen bij bedrijven die meedoen met het initiatief. Deze zijn vermeld in de app.

Er is volgens de oprichters van Ecosegundos een verzekeringsbedrijf dat tot 50 euro korting geeft voor het recyclen van slechts een fles en zelfs een kliniek die tot 1.230 euro korting geeft.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven