Algemeen

European Cleaning machines & Materials Recycling (ECMR) meldt dat een bijzondere mijlpaal is bereikt. Maar liefst één miljoen kilo aan afgedankte schoonmaakmachines en -materialen zijn gerecycled sinds de start van de schoonmaakrecyclingorganisatie in 2013.

Sinds de oprichting wil ECMR een koploper zijn op het gebied van duurzaamheid, voornamelijk binnen de schoonmaakindustrie. “We kijken hierbij verder dan slechts de productielijn. We zijn gericht op het sluiten van de hele cyclus”, aldus initiatiefnemer Johan van der Reest. “In de hele industrie verzamelen we machines en schoonmaakmaterialen, met als doel deze volledig te recyclen voor fabrikanten, distributeurs en eindgebruikers.”

In 2013 werd gestart met de ontmanteling en recycling van schoonmaakmachines. Anno 2019 worden ook stofzuigers, hogedrukreinigers en dispensers ingezameld om materialen als aluminium, ijzer en plastic weer terug te voeren in het productieproces. Alle machines worden geregistreerd en het recyclingsproces wordt inzichtelijk gemaakt. Partners krijgen voor iedere gerecyclede machine een ECMR-certificaat die het MVO-beleid aantoont.

Daarnaast zetten ECMR en Kimberly-Clark Professional een handtekening onder een partnership voor de recycling van alle schoonmaakgerelateerde materialen van klanten van Kimberly-Clark. Hierdoor worden klanten volledig ontzorgd bij het demonteren, verzamelen, ophalen en recyclen van onder meer dispensers en schoonmaakwerkwagens die worden vervangen. Zodra Kimberly-Clark nieuwe materialen levert, zorgt ECMR voor de traceerbare recycling. Ook deze klanten ontvangen een certificaat.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven