Algemeen

Via de werkplaatsen in Hardenberg heeft Van der Spek een duo nieuwe Fuchs machines afgeleverd bij Rebode. De nieuwe Fuchs MHL331F’s worden ingezet voor op- en overslag werkzaamheden bij Rebode. Beide zijn uitgevoerd met 12 meter overslaggieken. De Rexroth hydrauliek, met een opbrengst van maar liefst 380 liter per minuut, zorgt voor de gevraagde snelle overslagcapaciteit.

Voor de aandrijving van de nieuwe 23-tons Fuchs MHL331F’s is een zuinige 4.1 liter Deutz motor verantwoordelijk. De standaard gescheiden- en separaat opgestelde koelers dragen er zorg voor dat de machine optimale koeling krijgt. Door deze opstelling zijn de koelers ook in stoffige omstandigheden zeer goed te reinigen. Door de optimale koeling wordt er tijdens het draaien met de machine zeer weinig gebruik gemaakt van de koelvans, waardoor – naast een zeer laag geluidniveau – ook het brandstofverbruik uiterst laag is.

Voor het dagelijks- en uit te voeren onderhoud aan de machines is een ruim bemeten loopbordes bij de motor aanwezig, die via een uitklapbare trap toegankelijk is. Op deze plek kan – naast het veilig uitvoeren van deze onderhoudswerkzaamheden – ook de diesel- en Adblue tank worden gevuld, zonder op de machine te hoeven klimmen. Veiligheid staat in ieder Fuchs ontwerp voorop.

De hydraulisch verstelbare cabine zorgt voor een zichthoogte van 5.400 mm, waardoor er altijd goed zicht is op de uit te voeren werkzaamheden. Uiteraard is voor de machinist gezorgd dat alles in de cabine zo ergonomisch mogelijk is opgesteld. De stoel is optimaal te verstellen, zodat alle bedieningen binnen handbereik liggen. Via de grote touchscreen display zijn alle functies te bedienen.

Veel gebruikte functies, als bijvoorbeeld verlichting en ruitenwisser, hebben ook nog drukknoppen binnen het handbereik van de machinist, zodat deze snel zijn in- en uit te schakelen. De vergrote airco-unit zorgt dat, ondanks de grote raamoppervlakten, de cabine op temperatuur blijft, zoals de machinist hem instelt. Gemonteerde overdruk zorgt dat hij altijd in een juiste werkomgeving kan draaien.

Standaard gemonteerde camera op de rechterzijde geeft een duidelijk beeld van wat er rond de machine plaatsvinden, zodat de veiligheid op het hoogste niveau staat. Power-LED verlichting geeft de machinist in de vroeg- en late uren een grote lichtopbrengst in het bereik van de kraan. Om ook zonder problemen binnen te kunnen werken, zijn de machines uitgevoerd met hoogtebegrenzing, waarbij zowel de giek- als lepelsteeluitslag ingesteld kunnen worden.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven