Ga naar hoofdinhoud

Dublin City Council gunt groot Diftar-contract aan GMT

Na een selectietraject van ruim twee jaar, heeft Dublin City Council (Ierland) gekozen voor GMT Europe als opdrachtnemer voor de volledige implementatie van “Pay as you throw” (vervuiler betaalt) in de stad Dublin. Het project zal bestaan uit de implementatie van de Diftar modules van CLEAR.net, de levering van een 40 tal geavanceerde touch screen boordcomputers, RFID lezers op de beladingsystemen van de voertuigen en de gehele implementatie van de totaaloplossing. GMT heeft voor de installatie van de voertuigen de firma Manvik gecontracteerd.

Mark Abbas directeur GMT Europe: “We zijn uiteraard zeer content met de keuze van Dublin City Council. Er is de afgelopen 2 jaar zeer hard gewerkt aan dit tender proces en Dublin City Council is natuurlijk een internationale referentie van naam.” Tijdens het selectieproces werden diverse klanten van GMT in Nederland bezocht waaronder de Milieudienst Groningen en ROVA in Zwolle. “Tijdens de site visits konden we onze klanten laten vertellen wat we op papier in het voortraject al hadden uitgewerkt”, aldus Abbas. De delegatie uit Dublin was niet alleen onder de indruk over onze kennis over Diftar, de dekking en look & feel van de software, de performance van de software, maar ook erg onder de indruk van de schitterende locaties die werden bezocht.

Het “Grey Bin Project” zoals het project is genoemd, heeft een waarde van ruim € 1.000.000,= . De implementatie zal naar verwachting een jaar in beslag nemen.