Algemeen

DS Smith, Europa’s grootste recycler van papier en karton, kondigt aan dat het zijn programma voor het recyclen van wegwerpkoffiebekers naar Nederland uitbreidt via papierfabriek De Hoop Mill in Eerbeek. De introductie van deze aanpak moet ervoor zorgen dat 4,5 miljard wegwerpkoffiebekers niet op de stort of verbrandingsplaats belanden.

De geplande uitbreiding sluit aan op dezelfde succesvolle aanpak voor recycling, die DS Smith in 2018 introduceerde in de Kemsley Paper Mill in Sittingbourne, Kent. Dankzij de inspanningen van DS Smith en andere bedrijven in de branche is de recycling van wegwerpkoffiebekers de afgelopen twee jaar toegenomen van 1 op de 400 naar 1 op de 25 bekers in het Verenigd Koninkrijk.

Europa is de grootste markt voor koffiedrinkers ter wereld en vormt 30% van de wereldwijde koffiemarkt. Nederland staat op de vijfde plaats in de wereldranglijst voor koffieconsumptie en biedt daarom interessante kansen om het aantal wegwerpkoffiebekers op de stort significant terug te dringen

Miles Roberts, CEO van de DS Smith-groep vertelt: “We zijn een continent met veel koffieliefhebbers, dus moeten we samenwerken om ervoor te zorgen dat we het milieu niet negatief beïnvloeden en dat de wegwerpkoffiebekers niet op de stort belanden. We zijn er trots op dat we onze succesvolle formule over het continent kunnen uitbreiden.”

De grootste uitdaging voor DS Smith is dat deze wegwerpbekers moeten worden ingezameld. “We roepen regeringen op om nauw met ons samen te werken”, zegt Roberts. “Om het probleem van de aanvoer op te lossen en ervoor te zorgen dat consumenten weten dat ze hun wegwerpkoffiebekers in aparte bakken kwijt kunnen, zodat deze bekers niet alleen in theorie, maar ook daadwerkelijk worden gerecycled.”

Bij de eerste proef bij De Hoop Mill in Nederland werkte DS Smith samen met de inzamelingspartner Renewi, om meer dan 100.000 wegwerpkoffiebekers te recyclen. Daarnaast zijn er voorbereidingen getroffen om verscheidene proefprojecten nog voor het einde van dit jaar te lanceren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven