Algemeen

De gemeente Dongen is in principe van plan het Rotterdamse ASIR een vergunning te verlenen om het recyclen van kunstgrasmatten. Dat het moederbedrijf van ASIR in Noorwegen onder vuur ligt, vanwege mogelijke fraude met kunstgras, is geen reden om hiervan af te zien.

Dat bevestigt woordvoerster Olga van Vugt van de gemeente Dongen naar aanleiding van de beantwoording van de vragen die de fractie van D66 over de kwestie heeft gesteld. Uit het schriftelijke antwoord van burgemeester en wethouders blijkt dat het college bij het ministerie navraag heeft gedaan over ASIR. Er zouden volgens het college bij het ministerie geen ‘compromitterende feiten’ bekend zijn.

ASIR is een volledige dochteronderneming van het Estse ASIE, dat in Noorwegen in het nieuws kwam toen televisiejournalisten in een reportage aantoonden dat het bedrijf ‘sjoemelde’ bij afgedankte kunstgrasmatten. Van Vugt: “We hebben bij het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat navraag gedaan over ASIE. Ook naar de situatie in Noorwegen. Van het ministerie hebben we begrepen dat er geen reden is om ASIE of ASIR op afstand te houden.”

Het college van burgemeester en wethouders stelt nadrukkelijk niet samen te werken met ASIR. ‘Onze formele rol is gelegen op het vlak van vergunningverlening en handhaving. ASIR is een samenwerking aangegaan met verschillende privaatrechtelijke partijen, waaronder TUF Recycling BV’, schrijft het college.

Volgens het college is ASIR nog bezig met een definitief plan om ‘structureel aan de slag te gaan’ op de bedrijfslocatie van Tuf aan de Vierbundersweg. Er is vooralsnog geen vergunning aangevraagd. Tegenover Dagblad BN/De Stem heeft ASIR eerder aangegeven een mobiele installatie op deze locatie te willen vestigen. Daarmee zouden de kunstmatten ter plekke verwerkt kunnen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven