Ga naar hoofdinhoud

Dit lees je in de nieuwste Recycling Magazine Benelux

De nieuwste editie van Recycling Magazine Benelux is uit. In deze editie onder andere:

Het was niet vanzelfsprekend dat Mariska Boer In het familiebedrijf aan de slag zou gaan. Na een studie aan de hogeschool voor toerisme werd ze door haar vader toch bij het textielbedrijf betrokken. Via een functie in de Human Resources werd ze Communications Executive van de Boer Group. Inmiddels is zij ook voorzitter van de textieldivisie van EuRIC, de organisatie die de belangen van de Europese recyclingsector behartigt.

Het Core studententeam van de Technische Universiteit Eindhoven heeft een installatie ontwikkeld die met behulp van kunstmatige intelligentie batterijen in afvalstromen detecteert. Het Temnosproject kan het verschil maken bij het voorkomen van branden.

European Metal Recycling investeerde de afgelopen jaren in het verkleinen van de co2-uitstoot. Ook in de komende jaren zal het bedrijf zich hiervoor inzetten. We spraken Tjeerd Jager,  Algemeen directeur EMR Nederland, op de locatie in Rotterdam.

Het scheiden en sorteren van verpakkingsafval kan beter met de inzet van kunstmatige intelligentie (AI). Het Nationaal Testcentrum Circulaire Plastics (NTCP) werkt aan een beslismodel dat het sorteren naar een hoger niveau zal brengen. Daarmee wordt het mogelijk meer toepassingsgericht te sorteren en daarmee te recyclen. De doelstelling is dat Europese afvalverwerkers het model straks in hun sorteerinstallaties kunnen toepassen. Directeur Martine Brandsma en Marcel van Eijk, R&D manager van NTCP, in gesprek over de opzet, de noodzaak en het belang van het gebruik van AI in kunststofsortering.

Dit en nog veel meer lees je in RMB 5 2022.