Ga naar hoofdinhoud

Dit en meer lees je in de nieuwste RMB

Deze week valt bij onze abonnees de tweede editie van RMB in 2022 op de mat. In deze editie onder andere:

Interview met batterijrecycler Johan van Peperzeel: “Altijd druk, altijd bezig en altijd plezier – dát is Johan”

Het ene moment krijg je een Koninklijke onderscheiding, het volgende moment kopt de pers dat jouw bedrijf niet meer welkom is op de huidige locatie. Het gebeurde batterij-inzamelaar Johan van Peperzeel. RMB ging in gesprek met een energieke maar bovenal gepassioneerde ondernemer, in zijn bedrijf in Lelystad. Waar hij de komende jaren tóch mag blijven zitten.

Rol van recyclers cruciaal bij 100 procent circulaire economie

Ongeveer 150 recyclers waren 17 maart aanwezig in de Fokker Terminal in Den Haag voor het Nationaal Recycling Congres 2022. Nog eens ruim 150 hadden zich aangemeld om het programma digitaal te volgen. Een vol programma met voor elk wat wils. Van metaal tot papier, van plastic tot textiel.

Elektrische heftrucks rukken op

Steeds meer heftrucks worden volledig elektrisch uitgevoerd. De voordelen zijn legio: een lager geluidsniveau, afwezigheid van emissies, lagere operationele kosten enzovoorts. Gelijktijdig worden door technische ontwikkelingen de beperkingen ten aanzien van actieradius en vermogen steeds kleiner. Zo investeerde Linde in een E-truck op Lithium-NMC batterijen die een volwaardig alternatief is geworden voor verbrandingstrucks.

Zo wapen je jouw bedrijf tegen cybercriminelen

De cybercriminaliteit groeit. Ook in Nederland. In 2021 verdubbelde zelfs het aantal cyberaanvallen op Nederlandse bedrijven. Een recordjaar. En ieder bedrijf, ook recyclingbedrijven, loopt het risico om ermee te maken te krijgen. Er is geen gouden oplossing tegen cyber crime, maar dat betekent niet dat je niets kan doen. De beste verdediging? Het bewustzijn van je personeel opkrikken.

Dit en meer lees je in de nieuwste editie van RMB