Algemeen

De nieuwbouw van het hoofdkantoor van Cure Afvalbeheer is gegund aan BAM. De verwachting is dat het nieuwe pand eind 2020 in gebruik wordt genomen. Het kantoor komt naast de nieuwe milieustraat op bedrijventerrein GDC Noord te staan. De bouw van de milieustraat is al gestart, het kantoorgebouw volgt in de loop van het derde kwartaal.

Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt bij het ontwerp van het nieuwe kantoor, dat van de hand komt van en|en architecten uit Eindhoven. Zo wordt het nieuwe kantoorgebouw energieneutraal. Dit wordt onder meer bereikt met 340 vierkante meter zonnepanelen op het dak, warmtepompen en warmtewisselaars. Door middel van actieve inductie-units wordt het gebouw vraag-gestuurd verwarmd, verkoeld en geventileerd.

Naast de verduurzaming, worden er ook materialen afkomstig van de milieustraten van Cure hergebruikt in het gebouw. Denk hierbij aan stoeptegels, glas en isolatiemateriaal van textiel. Bovendien kunnen aan het einde van de levensduur van het gebouw, alle onderdelen weer gedemonteerd en hergebruikt worden.

Ook op het gebied van gezondheid en gebruiksvriendelijkheid is het nieuwe kantoorgebouw duurzaam. Met de diverse functies in het gebouw, wordt het een plek waar het prettig werken is voor álle medewerkers.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven