Algemeen

Papierinzamelaar De Vries Recycling in Helmond houdt op te bestaan na het deze week uitgesproken faillissement. Bedrijfsleider Olivier de Vries ziet af van een doorstart. Dat meldt curator Guido Sanders van Keizers Advocaten, dat het bankroet afhandelt.

Volgens Sanders zijn er partijen die de inboedel van het bedrijf willen overnemen, maar niet het personeel. Dit betekent vrijwel zeker dat de elf medewerkers van De Vries zonder werk komen te zitten. “Heel vervelend. Het bericht over het faillissement kwam plotsklaps voor het personeel. Zij hebben nog wel hun salaris over september betaald gekregen.”

De Vries Recycling is een familiebedrijf en bestaat dit jaar negentig jaar. Het ging al enige tijd minder goed met de onderneming, aldus de curator. „De salarissen konden niet meer betaald worden. De oorzaken zijn divers. Het bedrijf verloor de laatste jaren verschillende opdrachten en had te kampen met relatief veel ziekteverzuim.”

De belangrijkste oorzaak is echter de gedaalde papierprijs, zegt Sanders. “Die ligt op zo’n vijftien euro per ton recyclebaar papier. De hele sector heeft hier last van, sinds met name China veel minder oud papier afneemt. De opbrengst weegt nauwelijks meer op tegen de kosten. Hooguit verdien je nog wat aan containerverhuur.”

De komende dagen gaat de curator om tafel met overnamekandidaten. Met de verkoop van de bedrijfsboedel kunnen mogelijk openstaande schulden afgelost worden. “Dat gaat om enkele tonnen, maar dit is gebruikelijk bij bedrijven van deze omvang.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven