Algemeen

De Vries Recycling op Urk groeit met de huidige vier panden uit zijn jasje en volgens directeur Gerrit van Veen is uitbreiding noodzakelijk. Voor de verwerking van piepschuim komt er een grote opslag bij. “Naast de bestaande panden, komt er een opslagplaats van duizend vierkante meter bij, met daarboven een nieuw kantoor.”

De Vries Recycling houdt zich hoofdzakelijk bezig met het inzamelen van piepschuim wereldwijd en verwerkt dit product tot plastic (polystyreen re-granulaat). Daarnaast zamelt het bedrijf ook karton, folie en vuilnis in. “In het nieuwe pand wordt voornamelijk piepschuim opgeslagen, wat nu nog vaak buiten gebeurt. Dat is niet altijd even bevorderlijk voor het productieproces, en daarom vinden we het belangrijk dat het piepschuim droog en op een constante temperatuur opgeslagen wordt.”

Maar ook zijn er intussen veertig trailers piepschuim bij Mulder Transport opgeslagen en die moeten straks allemaal naar het nieuwe pand worden vervoerd. Gerrit van Veen is de derde generatie in het bedrijf; hij runt de zaak samen met zijn vader Jan Riekelt van Veen: zij namen De Vries Recycling over van opa en schoonvader Gerrie de Vries. BTEC ontwierp het nieuwe pand en voert ook de bouw uit, dat naar verwachting dit voorjaar wordt voltooid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven