Ga naar hoofdinhoud

De voordelen van het huren van een container tijdens een verhuizing

Verhuizen, voor de meesten natuurlijk niet direct een favoriete bezigheid. Toch ontkom je er vaak niet aan dat je minimaal zelfs een keer je volledige huisraad van A naar B moet verhuizen en is de kans ook vrij groot dat je ouders, opa en oma en eventueel ook vrienden je hulp inschakelen om de boel in te pakken en te verhuizen. Om er dan voor te zorgen dat je alle spullen die je niet meer gebruikt of nodig hebt op een verantwoorde en vooral ook makkelijke wijze kunt (laten) afvoeren, is een huisraad container huren een absolute aanrader. Deze containers, zijn afhankelijk van de hoeveelheid spullen die je wilt afvoeren, verkrijgbaar in verschillende formaten. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het huren van zo’n container tijdens een verhuizing?

Je kunt een stuk efficiënter te werk
Je zult merken dat wanneer je één keer bent begonnen met het leeghalen van een woning, er altijd veel meer ‘troep’ tevoorschijn komt, dan je op voorhand had gedacht en natuurlijk ook gehoopt. We hoeven je natuurlijk niet te vertellen dat het heen en weer rijden met een aanhanger naar de milieustraat uiteindelijk ontzettend veel tijd zal gaan kosten. Vooral wanneer een groot deel van de huisraad volledig is afgeschreven en dus ook mag wel weggegooit, doe je er verstandig aan om een container te huren. Zo hoef je namelijk geen rekening te houden met de ritjes naar de vuilstort en kun je systematisch alles, indien het natuurlijk past, in één keer in de container gooien.

Flexibiliteit
Kies je voor het huren van een container, dan heb je hierin de flexibiliteit om verschillende formaten te huren. Zo zijn er al afvalcontainers beschikbaar vanaf 2m3 en zelfs van 40m3. Afhankelijk van de grote van je huisraad, is het dus mogelijke verschillende formaten containers te huren. Blijkt toch dat je hebt gekozen voor een te kleine container, dan is er vaak in overleg op korte termijn een hele hoop nodig. Zo kan het zijn dat ze je huidige container tussentijds komen legen of dat er, als er ruimte is, één wordt naast geplaatst, zodat je rustig verder kunt met het leeghalen van de woning.

Vergeet ook je nieuwe woning niet
Wanneer je gaat verhuizen, dan is het aannemelijk dat er een groot deel van je huidige spullen mee wordt genomen naar de nieuwe woning. Het overige deel wordt weggegooid. Maar vergeet uiteraard ook voor je nieuwe woning een plan te maken. Stel dat je een woning heb gekocht met een flink stuk grond, maar waar allerlei bossen, bomen en struik instaan, dan is groenafval container huren een verstandige keuze. Let hierbij wel op dat je niet alles in deze container mag gooien, Zo mogen struiken en planten prima worden afgevoerd, maar zand wat je wilt afvoeren, mag absoluut niet. Dus ga je een container huren, ongeacht welk type dit is, is het wel verstandig voor jezelf in kaart te brengen welke afvalstromen je verwacht, zodat je op basis daarvan de juiste container(s) kiest. Bij twijfel is het raadzaam advies in te winnen bij het verhuurbedrijf.