Ga naar hoofdinhoud

De nieuwe robuuste hand-held XRF analyzer voor de recycling industrie

De X-MET5000 is de 4e generatie hand-held analyzers. Het geheel nieuwe ontwerp combineert meer dan 30 jaar XRF ervaring met Oxford Instruments` gepatenteerde PentaFET® detector technologie. Dit staat garant voor een zeer snelle analyse en nóg lagere detectiegrenzen voor alle kritische elementen.

Door de huidige hoge prijzen van metalen is een nauwkeurige bepaling van de samenstelling van de legering bijzonder kritisch. De X-MET5000 meet bijvoorbeeld snel en accuraat Nikkel, zelfs in concentraties van minder dan 1%. Naast een metaalkalibratie kan het instrument ook worden uitgerust met analyseprogramma voor kunststoffen waardoor het ideaal is voor de groeiende scope van de moderne recyclingindustrie. Een analytisch programma voor edelmetalen analyse is uiteraard ook beschikbaar.

De grote kracht van de X-MET5000 is de Light Element Treatment (LET)-modus, waardoor een snelle en nauwkeurige analyse van de matrix elementen mogelijk is, zelfs als het monster lichte elementen zoals aluminium en silicium bevat. Dit is niet mogelijk bij het gebruik van fundamentele parameter kalibratie (FP) bij een analyzer die geen lichte elementen kan detecteren.

De X-MET5000 is IP54 (NEMA 3) gecertificeerd en dus stof- en spatwaterdicht. Hierdoor is de X-MET5000 perfect voor de zware omstandigheden van de gemiddelde werf. De accu’s gaan een hele werkdag mee en met de optionele bench-top stand kan de X-MET5000 in een handomdraai worden opgebouwd tot een stationaire opstelling.