Ga naar hoofdinhoud

De beste tips voor het handelen in crypto

De afgelopen jaren zijn steeds meer Nederlanders gaan investeren in cryptovaluta’s. De Bitcoin nieuws verwachting is dat deze populariteit alleen maar door zal gaan voor crypto. Dit komt vooral doordat mensen het zien als een gemakkelijke manier om een extra zakcentje te verdienen. In principe kan dat wel het geval zijn, maar helaas gaat het ook nog wel eens verkeerd doordat de Ripple koers verwachting bijvoorbeeld ineens een stuk sneller is dan er eerst voorspeld werd. De investeerders verliezen dan juist veel geld, wat natuurlijk niet het doel is. Met de onderstaande tips kun je dit hopelijk voorkomen.

Alhoewel het lastig kan zijn, is het van belang om niet te hebberig te zijn. Als je een groot risico hebt genomen, heb je een grote winst nodig. Op een gegeven moment moet je echter je winst nemen, ook al is het nog niet zo groot als je zelf zou willen. Een goede manier om deze te interpreteren, is door delen van je handel te verkopen. In plaats van 100 procent van je bezit te verkopen, kun je 20 procent verkopen en een paar dagen wachten.

Investeer alleen wat je je kunt veroorloven te verliezen

Zorg er bovendien voor dat je alleen kapitaal gebruikt dat je niet nodig hebt voor de noodzakelijke dingen in je leven. Je moet dus alleen handelen met geld dat je je kunt veroorloven te verliezen. Begin eerst met een kleine investering. Eventueel kun je later nog meer geld investeren als je dit over hebt. Wat je beslist niet moet doen, is je volledige spaargeld via een wisselkoers valuta in één keer storten op de handelsrekening.

Diversifieer je portefeuille

Geloof je maar in één cryptovaluta en wil je al je geld hierin investeren? Dit is een slecht idee! In plaats daarvan is het juist beter om je portefeuille te diversifiëren. Alsnog is het wel mogelijk om bijvoorbeeld 80 procent te investeren in de munt waar je zo erg in gelooft. De rest van je geld kun je dan in een andere valuta of juist in meerdere crypto’s investeren. Probeer niet alleen munten te diversifiëren, maar ook de onderliggende technologie van elke munt. Heb je op het moment bijvoorbeeld in Bitcoin belegt? Het kan dan een aanrader zijn om de rest van je portefeuille te laten bestaan uit cryptovaluta’s die geen Proof-of-work gebruiken.

Leer van je fouten

Enkele tips voor het verhandelen van cryptovaluta en veiligheidsregels voor beginnende beleggers. Niemand is perfect en niemand maakt winst op elke transactie. Zo simpel is het nu eenmaal, je zult altijd de plank een keer misslaan. Natuurlijk wil je dat liever niet, maar een groot probleem hoeft het ook niet te zijn. Probeer echter altijd betere resultaten te krijgen en vraag jezelf af of je iets had kunnen doen om het resultaat te verbeteren. Breng niet voortdurend wijzigingen aan in je strategie, maar als je ziet dat dezelfde fout vaak voorkomt, moet je een wijziging aanbrengen om deze fout de volgende keer te voorkomen.