Algemeen

Als tweede recyclingbedrijf van Nederland heeft Cirwinn, met de nieuwe puinscheidingsinstallatie, het gouden CSC-certificaat behaald. Samen met de gemeente Almere gaat het bedrijf ‘van circulair denken naar doen’. Dit betekent dat puinstromen met behulp van de nieuwe puinscheidingsinstallatie worden getransformeerd van afval naar secundaire grondstoffen, die worden toegepast in het duurzaam beton van Cirwinn.

Vestigingsmanager Dick Schreuder van Cirwinn nam, samen met Jeroen Lubbers van de gemeente Almere (afdeling Stadsruimte), op gepaste afstand het certificaat in ontvangst van Pleun Kleinveld van Kiwa. Deze instituut heeft de certificering uitgevoerd. Met het behalen van dit certificaat biedt Cirwinn de garantie dat de secundaire toeslagmaterialen in beton op een verantwoorde manier worden geproduceerd.

Het keurmerk CSC (Concrete Sustainability Council) garandeert de duurzame productie van beton, toeslagmateriaal en cement. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren, als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid.

In de betoncentrale op de locatie in Almere produceert Cirwinn voornamelijk groen beton, dat voor minimaal dertig procent bestaat uit gerecycled betongranulaat en betonzand. Daarnaast levert Cirwinn diverse andere betonproducten zoals megablokken, gestabiliseerd zand en stampbeton.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven